fbpx

2017 | Verslag Australië reis

Verslag van onze reis naar Australië februari – april 2017

Oktober 2016
Gerdie heeft er augustus 2016 twee weken verbleven en de sfeer kunnen proeven en éénmaal terug in Lochem begon het plannen maken voor een camper reis samen naar precies de andere kan van de wereld.

Denk ik aan camper, moet ik gelijk aan onderstaande plaatjes denken van wijlen mijn ouders die met ’t Zwerfhuis kris kras door met name Scandinavië reden en genoten van de vrijheid.

Waar dat ding al niet geweest is. Dat ‘ding’ was eerst de servicewagen van het Woonhuis v/d Kolk in Lochem, de buren op de Dillenburg, na een beetje knutselen door pa Lintenbrink, reed de bus verder als ’t Zwerfhuis! Prachtig, diende tevens als bezemwagen bij wandeltochten en bij het markeren van Lange Afstand Wandelpaden (Pieterpad, Overijsselpad).

December 2016
We weten inmiddels zeker dat we in Campers Down Under een paar prettige mensen hebben gevonden die onze ideeën over een reis naar Australië kunnen invullen. Een aantal belangrijke zaken hebben zij inmiddels voor ons geregeld en wij kunnen ons nu bezig gaan houden met het invullen van de tocht met de camper. We zullen waarschijnlijk gelijk als we de camper in het zuiden van Sydney oppikken, verder naar het Zuiden afzakken. Gaat een mooie tocht worden.

Januari 2017
Afgelopen dagen zaken geregeld als, een internationaal rijbewijs laten maken en de bankpassen voor gebruik buiten Europa in orde gemaakt. Als we dan toch in Deventer (ANWB) zijn, maken we er gelijk maar even een stadswandeling van. Blijft een mooie stad, ook vanaf de andere kant van het water. Daar parkeerden we afgelopen zomer al eens om vandaar naar Zwolle op en neer te fietsen.

Afgelopen weekend naar de Vakantiebeurs 2017 geweest  in Utrecht. Sinds lange tijd weer eens in de trein en vroeg ook, want we wilden de mega drukte bij deze beurs ontlopen en dat is gelukt! Om iets voor half elf stonden we al bij de stand van Campers Down Under.
Nog even wat afspraken gemaakt en toen ‘slenteren’ over de beurs terwijl het steeds drukker werd. Je moet flink brutaal zijn op zo’n beurs viel me al snel op en dus nog even bij andere aanbieders van Australië reizen gekeken, maar het gevoel bij de door ons gemaakt keuze is goed.

Tegen het middaguur zijn we de stad in gegaan, daar was ik ook al lang niet meer geweest en dan loop je ineens tegen het “AAMU Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst” aan. Bizar! Wil je daar nog een kijkje nemen (de moeite waard), dan moet je snel zijn, 15 juni 2017 gaan de deuren definitief dicht.
Naar binnen dus en dan blijkt dat je daar allerlei producten kunt kopen die Gerdie afgelopen zomer meenam uit Sydney. Grappig!

Nog 1,5 week tot we in het vliegtuig richting Australië stappen.
In de tussentijd bereiken ons, via de media en rechtstreeks van Mats, berichten dat uitgerekend in het gebied dat wij gaan bezoeken sprake is van enorme bosbranden die zelfs Melbourne bedreigen. Blijkt redelijk normaal te zijn, maar je tentje zal er maar middenin staan. Dat én het feit dat er ook nog eens sprake is van een hittegolf ☼ ☼ ☼, maakt de kledingkeuze voor op de heenreis er niet makkelijker op.
Hier kan het nog ‘winteren’ en daar drijf je weg óf, om met Mats te spreken “een plakzak en bezwete rug” tegenover “wintertenen en sneeuwballen”.  Mannenhumor zullen we maar zeggen.
Laagjes over elkaar zal de oplossing zijn en dan richting China beginnen met afpellen tot we bij aankomst in Sydney op teenslippers, korte broek, t-shirtje en zonnebril het vliegtuig uitstappen.

Minder dan een week te gaan nog en qua weer kan het niet op, 40 plus volgens de berichten en zeker in de gebieden waar wij verblijven.
Collega Annemarie (het is haar derde keer) zit op dit moment in het vliegtuig op weg naar Australië. Zij gaat met een camper van Sydney naar Melbourne, stapt daar op de ferry naar Tasmanië om met een huurauto een nog een paar dagen rond te rijden. Er is één grote hoofdweg die langs de kust loopt en daar gaan ze een deel, in het zuiden, van doen.
Als we allebei terug zijn in Nederland, inmiddels is het dan voorjaar, krijg je hele leuke lunchgesprekken denk ik.

Hier liggen de koffers inmiddels voor het grijpen, twee ‘grote’ en twee ‘kleine’ als handbagage. Even beschrijven wat er in zit, zodat we bij de douane geen gedonder krijgen. Of hebben we teveel “Border control Australia” gekeken ? Denk het. Leuker is op woensdag 21.30 uur ‘Sydney Harbour Patrol‘, op Discovery Channel.

Volgende bericht zal waarschijnlijk in Sydney bij Mats down town Ultimo NSW worden. Later . . .

Lees hier het volledige verslag > Verslag Australië reis + bezoek aan Sydney

13 Comments

 • Peter 15 januari 2017 at 21:19

  Het gaat nu echt beginnen.

  Reply
 • Rob Hulleman 16 januari 2017 at 15:58

  Veel voorpret!

  Reply
  • Kiekjesblog 27 december 2019 at 08:04

   Rob en Linda,

   Mochten jullie geïnteresseerd zijn.
   We hebben weer een paar foto’s geplaatst én we vermaken ons prima.

   Groet Gerdie en Peter

   Reply
 • Van Waardenburg 10 februari 2017 at 15:11

  Mooi

  Reply
  • Kiekjesblog 27 december 2019 at 08:04

   Pa en Ma,

   Mochten jullie geïnteresseerd zijn.
   We hebben weer een paar foto’s geplaatst én we vermaken ons prima.

   Groet Gerdie en Peter

   Reply
 • Aris van Holland 14 februari 2017 at 11:16

  Geniet er van!

  Reply
  • Kiekjesblog 27 december 2019 at 08:03

   Aris,

   Mocht je geïnteresseerd zijn.
   We hebben weer een paar foto’s geplaatst én we vermaken ons prima.

   Groet Gerdie en Peter

   Reply
 • rebecca 14 februari 2017 at 19:38

  onwijs leuk hoor!!

  Reply
  • Kiekjesblog 27 december 2019 at 08:02

   Rebecca,
   Mocht je geïnteresseerd zijn.
   We hebben weer een paar foto’s geplaatst én we vermaken ons prima.

   Groet Gerdie en Peter

   Reply
 • Joke Eeken 23 februari 2017 at 15:46

  Hele fijn tijd samen in Australië!
  Hartelijke groet van Joke en Bart

  Reply
 • Joke Eeken 29 maart 2017 at 13:55

  Hoi Gerdie en Peter,

  Ook deze afleveringen weer met plezier gelezen. Nu nog een paar laatste dagen in Sydney en dan huiswaarts. Geniet nog maar even en goeie terugreis.

  Groet van Joke

  Reply
  • lytjepole 29 maart 2017 at 22:16

   Klopt Joke,
   Gisteravond bij het restaurant waar Mats werkt gegeten, vandaag beetje ‘stadsen’ nog en dan morgenvroeg vliegen. Groet Peter en Gerdie.

   Reply
  • Kiekjesblog 27 december 2019 at 08:00

   Joke en Bart,

   We hebben weer een paar foto’s geplaatst én we vermaken ons prima.

   Groet Gerdie en Peter

   Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.