fbpx

2020 | COVID-19 en daarna

COVID-19 en de gevolgen daarvan

Maandag 4 mei 2020
Ik (wij) zijn inmiddels onze 7e thuis-werk, thuis-blijf week, of hoe je het maar wilt noemen, ingegaan.
Die zevende week brengen wij door op Schier’oog in ons huis daar, we moesten er even uit.
Er zijn argumenten op te sommen waarom je nu juist niet naar een Waddeneiland moet gaan, de burgemeester verzoekt je immers vriendelijk weg te blijven, maar de ondernemersvereniging daarentegen roept begin mei 2020 juist dat het, ‘met respect voor de regels’, moet kunnen.
Dat was voor ons het extra zetje in de rug om te gaan, eerder hadden de Pasen namelijk al ‘vergeten’ en hebben we huurders gevraagd een keuze te maken. Je mag gaan, maar lees eerst even de brief van de Wadden burgemeesters. Alle huurders hebben hier positief (annuleren) op gereageerd.

Nu zijn we hier op Schier, gegaan met één van de nog twee resterende boten die er gaan op een dag, zaten wel om half vier in de morgen in de auto om die boot van 06.30 uur te halen en dat geeft een unheimisch gevoel, en het is rustig, heel rustig op de boot. Op de boot maar 1/3 bezetting, tafels afgeplakt, loop routes op de grond aangegeven en geen zelfbedieningsbuffetten open.

We hadden thuis Anja (taxi Drent) al gebeld om een taxi reserveren met in het achterhoofd dat de bussen wel eens vol konden zin. Maar nee het is rustig, heel rustig op het eiland.

We gaan ons best wel vermaken in en om het huis, we zien altijd wel een klusje dat gedaan moet worden. Veel fietsen over het eiland, maar het is rustig, erg rustig.

Nog geen reacties

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: