fbpx

2020 | Zomer 2020

Inmiddels is september 2020 begonnen en is er ongemerkt alweer een kwartaal voorbij sinds we op Schiermonnikoog waren.
Dat was voor deze zomer ook onze vakantiebestemming trouwens, want, na een maand Noorwegen – Lofoten en eind van het vorige jaar naar Mats & Regina in Sydney, vonden we dat we het maar eens een jaar rustig aan moesten doen.

Wat hebben we deze zomer wel gedaan:

Genieten van de tuin
Heel veel in de tuin gezeten met dat warme weer én dan meestal tot ’s avonds laat al dan niet met de buren.
Gerdie had in het voorjaar veel tijd in de tuin gestopt. Ik heb het pad iets aangepast. Dat wil zeggen, aan de borderkant vier rijen stenen verplaatst naar de graskant, zodat de border breder en daardoor meer als tuis gebruikt kan worden.
Daar hebben we goed aan gedaan en de tuin ligt er nu mooi bij.

Nieuwe fietsen
Mijn huidige Giant tourfiets vertoonde de laatste tijd een paar kuren. Bijvoorbeeld; tijdens het fietsen lijkt er een slag in het achterwiel te zitten, dat voel ik aan het licht zwabberen, maar er is niets te zien. In ieder geval een mooie aanleiding om eens bij Goossens in Borculo te gaan kijken naar een opvolger. Wellicht één met ondersteuning ??
Ja dus en het mooie is, Gerdie wil dat nog neit, maar wilde het wel een testen. Komt ze na haar testrondje terug en vindt het helemaal geweldig, alleen heeft ze niet doorgehad dat de ondersteuning uitstond.
Nu hebben we allebei een GIANT Explore E+ 1 Pro STA. Een tourfiets met derailleur én met trap-ondersteuning. Die kun je helemaal uitschakelen en op de versnelling fietsen. Dat is wat we hoofdzakelijk doen en ze fietsen geweldig.

Fietsen in Twente
In de aanloop naar onze vakantie op Schiermonnikoog, hebben we nog een aantal dagen niets gepland staan en besluiten we een deel van de LF4 (de Midden Nederland route) en LF14 (de Saksenroute) te fietsen.
Onderweg pakken we een Hotel in De Lutte. Niet zomaar een hotel, HET hotel (Ros van Twente – https://www.rosvantwente.nl/) waar Mats destijds moest koken bij de start van CSA (Cas Spijkers Academie) Twente.
Het is daar mooi fietsen in de Twente, vooral richting Denekamp en de grens.
We wilden eigenlijk nog een dag naar Bad Bentheim fietsen, dit n.a.v. de film met Herman Finkers (de Beentjes van Sint-Hildegard), maar het stuk fietsen vanaf De Lutte naar Bad Bentheim gaat hoofdzakelijk langs de grote weg en dus weinig interessant. We komen hiervoor graag nog een keer terug en dan puur voor een bezoek aan de oosterburen.

Verven op Schiermonnikoog
Aansluitend gingen we naar Schiermonnikoog. Moest ook wel, want onze zoon Meine had er een week met 7 vrienden in gezeten en laten doorgaans zo’n huis op z’n “studenten-schoon” achter. De laatste jaren gaat dat steeds beter, maar mogen ze er alleen in, als wij er gelijk achteraan in kunnen, anders niet.
Deze keer best wel schoon achtergelaten, voor ons des te gemakkelijker. 2,5 week deze keer en als grootste kluis, het schilderen van de achtergevel.
Die gevel zit weer strak in de verf en uiteraard hebben we ook nog van het eiland kunnen genieten en regelmatig uit eten.

Nog geen reacties

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: