fbpx

2021 | Wat is Zuid Limburg mooi

Meivakantie 24 t/m 30 april 2021:

Naar het zuiden van Limburg, camping De Gele Anemoon [NIVON] dit keer. Hebben we eerder gestaan met Meine in 2009, nu gaan we met ons beiden en een ‘vast’ dak boven ons hoofd. 

Zin aan.

Eerst maar even settelen in Wylre. Op deze NIVON camping zijn camperaars ook welkom, helemaal vooraan bij de parkeerplaats en niet tussen de caravans op het veld.
We namen niet de snelste weg naar het zuiden, maar in Nijmegen gelijk links aanhouden richting Berg en Dal over de Oude Kleefsebaan. Mooi tochtje, onderweg koffie gedronken op de grens met Duitsland bij Eethuis De Diepen. Is ook een camperplaats bij, maar wij rijden verder. Op de camping krijgen wij een plekje bij de andere campers met dit uitzicht.

Maandag met een grote bocht richting Valkenburg aan de Geul en weer terug gefietst. Je komt dan over een groot deel van de Amstel Gold race. Kon je nog goed zien aan de namen op het asfalt.

Mooi en erg warm weer voor eind april. En ….. het was er erg druk met fietsers, wielrenners, tourende auto’s, hier en daar zelfs een file. Das minder leuk.
Vervolgens elke dag wel een activiteit gehad. Dinsdag Wijlre – Gulpen – Mechelen – Epen – Heijenrath – Slenaken en terug Gulpen.

Woensdag een fietstocht naar Maastricht v.v.. De stad in, was er erg druk en terrassen bomvol. 

Donderdag een wat mindere dag, naar de bakker in Wijlre gelopen dwars over de landerijen, uitkijken voor de koeien. En toen begon het met de BRAND fabriek in het vizier te regenen. Jammer…

Morgen, vrijdag weer naar huis. Doen we onder Thorn nog even aan. Veel over gehoord nooit geweest. 

Leuk ‘wit’ plaatsje, was er niet druk. Na 12.00 uur werd dat anders, want toen stroomden de terrassen heel snel vol. We vroegen ons al af waarom het zo rustig was, nou daarom dus. Nog even een pannenkoek op het terras gegeten. Heerlijk.

Nog geen reacties

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.