2016 | Blokzijl / Nijmegen en de rest

De zomervakantie 2016 werd, we doen het graag hoor, opgeknipt in verband met de diploma uitreiking van zoon Meine en zijn vriendin Kimberly.
Daarom werd er eerst een paar dagen gefietst in de Weerribben, met als uitvalsbasis B&B de Strandhoeve vlakbij Blokzijl. Van daaruit ondernamen we diverse mooie fietstochten. We waren hier al eerder doorgekomen op de fiets, op de weg terug van een rondje Zuiderzee route, maar toen ging het hier vreselijk tekeer en namen we aan het eind van de dag een B&B om de volgende dag in één keer door te fietsen naar huis. En ja, het kon niet anders, ook deze keer bleef het niet droog en fietsten we 1 dag in de regen.

Na de diploma uitreiking fietsen we in een paar dagen naar midden Limburg op en neer. Onderweg kwamen we wel midden in het Nijmeegse vierdaagse ‘geweld’ terecht. Leuk om die drukte ook eens mee te maken.

Eerst stonden we op Natuurcamping ‘t Smokkelpad iets voorbij Groesbeek. Een mooie locatie om vandaar uit de stad in te gaan en te genieten van alle Vierdaags drukte.
Vandaar uit ging het verder langs de Maas Limburg in. We fietsen aan de westkant van de Maas naar beneden en vonden dat weinig aantrekkelijk. Kwam wellicht ook door het weer, maar terug zouden we, ook vanwege het weer aan de oostkant gaan fietsen. Meer beschutting van het bos maar ook vele malen mooier.
Nog wel op een mooi gelegen camping, Landhuis de Maashof gestaan. Vandaar, wel even de Maas oversteken, fiets je zo naar Arcen, maar ook daar is het met het warme weer dat we hadden niet genieten.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: